Sarah Dawn Finer

Sarah Dawn Finer är Sveriges kanske allra tydligaste och självklara exempel på vad en så kallad "multikonstnär" faktiskt är. Finer sjunger som få andra kan, med den kraft och pondus och hjärta som krävs för att övertygande kunna sjunga och beröra i vilken musikalisk genre som helst. Hon har sjungit och skrivit låtar på svenska och engelska som förevigats på sex album, två EPs samt låtar och singlar som spelats miljontals gånger världen över. Hon har visat sin konstnärliga bredd otaliga gånger genom flera artistsamarbeten och duetter med Moneybrother, Peter Jöback och Benjamin Ingrosso för att nämna några. Hennes låtar I remember love och Moving on blev årets mest spelade låtar i svensk radio 2007 respektive 2009, för att inte glömma den odödliga klassikern Kärleksvisan.
 När Sarah Dawn Finer framför sin musik gör hon det inför likväl storpublik runtom landet som för digniteter, kungar och stadsministrar. Hon har gjort hyllade julturnéer, sommarturnéer och uppträtt i nästan alla TV-sammanhang som finns. Det som gör Sarah Dawn Finer till en multikonstnär är allt annat, då hon verkligen hunnit med att göra så gott som allt annat. Hon har deltagit i Melodifestivalen och Eurovision på nästan alla sätt som är möjliga: tre gånger som programledare för Melodifestivalen, två gånger som deltagande artist och som den fiktiva Eurovisionkaraktären Lynda Woodruff, som blev en global humorsuccé.  
Tidigare i år släppte Sarah Dawn Finer en ny singel och i vintras var hon ute på en tio datum lång konserthusturné med konsertpartnern Samuel Ljungbladh och Bohuslän Big Band.
Sarah Dawn Finer står för det vi kallar för entertainer ut i fingerspetsarna och vi är så stolta att få presentera Sarah på Vinbäckens scen i sommar!

Mobirise Website Builder

Kontakt

Telefon

0733-70 87 33

Email

info@spelplatsvinbacken.se

© Copyright 2025 Spelplats Vinbäcken. All Rights Reserved.

Website Software